уторак, 7. јул 2015.

Sreća koja ti pripada



Imala sam potrebu da napišem nekoliko teza o nekim drugim stvarima, a to nije kozmetika i šminka.U januaru sam počela da pišem postove.Ali to sam planirala mnogo vremena pre toga i nikako se nisam usudjivala na taj korak.U trenucima kada više nisam znala šta ću od dosade, odlučila sam da se prepustim svojoj želji za blogovanjem.

Siigurno se pitate zašto vam ovo govorim.Smatram da svako od nas treba da  radi i ono što voli,pored svih obaveza i problema.Bar sat vremena dnevno treba da posvetimo samo sebi.Nekoga će opustiti čitanje knjige, nekoga topla kupka, trčanje, šetnja, blogovanje, gledanje youtube videa, slušanje muzike...
Za mnoge vredne stvari u životu nije nam potreban novac.Sigurna sam da mnoge ljude upravo on sprečava da uživaju i budu radosni.Iako sada deluje kao da pričam neke bajke, nije tako.

Sve polazi od nas samih.Možemo birati izmedju žaljenja za onim što nemamo i što nismo postigli i ostvarili u životu ili da uživamo u onome što imamo i što jesmo.Jedna pozitivna misao povlači drugu pozitivnu misao za sobom i tako se lanac nastavlja.Nažalost, tako je i sa negativnim mislima.

Svaki dan je dar koji treba iskoristiti.I na kraju, pred san, treba se prisetiti bar jedne lepe stvari koja se dogodila ili koju ste vi učinili.Možda ste nahranili nekog napuštenog psa, pomogli bližnjem, naučili nešto novo, dobili pohvalu na poslu, dobru ocenu u školi, položili težak ispit..Možda ste videli voljenu osobu, upoznali nekog, družili se sa prijateljima...Toliko je radosti oko nas i samo čeka put do nas.Na ovom svetu ništa nije idealno, ali ukradite svaki momenat koji možete i budite srećni.

Leto je godišnje doba koje donosi neku posebnu vibraciju koju treba iskoristiti. 
Ne tugujte zbog viška kilograma, celulita ili zbog toga što ne možete na letovanje.Leto i uživanje nije samo na moru, već i na obalama reka, na bazenima.Ne živite u čekanju boljih trenutaka i boljeg života već ga učinite boljim uživajući u besplatnim stvarima koje vam nudi.

Zagrljaj, osmeh,  ljubav,  prijateljstva ..... <3

6 коментара:

  1. Apsuletno se slazem od reci do reci. Zivimo kao bez glave... Moramo se osvestiti. Ja bi ove lekcije za dorucak servirala. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cesto nismo svesni najvaznijih stvari..Nadam se da ce ovaj tekst naci put do onih kojima je potreban :-) Hvala ti Nato :-) :-*

      Избриши
  2. Baš lep post, jako realan. :)
    Sad vidim da nemaš opciju za praćenje bloga, pa ti savetujem da to dodaš. :)

    ОдговориИзбриши